Over ons 

De Shri Sanatan Dharma Priesterraad Nederland is op 2 mei 2002 statutair opgericht. Het is een zelfstandige landelijke organisatie. De missie van de organisatie is het beschermen van de Hindoe Dharma en tezamen hiermee activiteiten te ontplooien voor het welzijn van eenieder

De website is bedoeld om informatie beschikbaar te stellen voor geïnteresseerden over de Hindoe Dharma. De beschikbare informatie moet men helpen om de Hindoe Dharm beter te kunnen begrijpen. Echter is de website nog in ontwikkeling en zal er in de toekomst nog meer informatie beschikbaar komen. Het biedt handvaten en basis principes die gebruikt kunnen worden door de praktiserend Hindoe. 

Het doel van de Priesterraad is om:

1. De participatie van ouderen, jongeren en kinderen in de Nederlandse maatschappij te bevorderen, vanuit de Hindoe levenswijze en Filosofie;

2. Informatie te verschaffen over de Hindoe levenswijze en haar toegevoegde waarde.  

3. Het bevorderen van de organisatorische daadkracht, professionaliseren van de processen en verhogen van de belevenis bij aangesloten Mandir organisaties.

De Priesterraad tracht het kennisniveau te verhogen van de Purohit die aangesloten zijn bij de Shri Sanatan Dharm Priesterraad Nederland. Binnen de Hindoe Dharm wordt de Pandit ook wel de Purohit genoemd. Het betekent letterlijk Par hit = het denken in het welzijn van andere. Hij is geleerd op het gebied van de Hindoeïsme, voert de Hindoe rituelen uit en verricht de Sanskaars, die volgens de richtlijnen van de Shashtra’s (Veda’s) moeten gebeuren.

Mocht u met ons in contact willen komen, stuur dan een mailbericht naar info@sd-priesterraad.nl 

 

 

 

 

 

 

 

Pandit Ji Jigyasa
Vragen is ons goedrecht